Om uw winkelervaring te optimaliseren willen wij, Checkline Europe B.V. graag cookies en/of vergelijkbare technologieën gebruiken, daarvoor is echter uw toestemming vereist. Door op de knop "Cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies en/of vergelijkbare technologieën. Als u niet akkoord gaat, kunt u door op de knop "Cookie-instellingen" te klikken het gebruik van cookies weigeren of de instellingen voor de betreffende cookies aanpassen. Hier heeft U ook de mogelijkheid om aan te geven dat alleen bepaalde cookies, die we op onze website gebruiken, moeten worden geactiveerd. Deze banner zal worden weergegeven totdat u uw cookievoorkeuren hebt aangegeven. Als u besluit het gebruik van cookies te weigeren, zullen we geen cookies en/of vergelijkbare technologieën gebruiken, behalve die die essentieel zijn voor het goed functioneren van onze website. Klik hier voor onze privacy policy.
Contact 
Contact
E-mail : sales@checkline.eu
Uw informatie aanvraag is verstuurd!
We nemen zo snel mogelijk contact met u op .

Uw bericht is succesvol verzonden!

RH2-AW Wateractiviteit meter


RH2-AW Aw-waarde / activiteit van water meetkamer
De Aw-waarde of wateractiviteitswaarde is een indicator voor het ongebonden watergehalte in producten en met name voedingsmiddelen.

De NEN-ISO 18787:2017 norm stelt uitgangspunten vast en stelt eisen aan de methoden voor het bepalen van de wateractiviteit (aw) van levensmiddelen voor menselijke consumptie en diervoeder binnen een meetbereik van 0 tot 1.
De meetprincipes zijn gebaseerd op de dauwpuntmeting of op de bepaling van de verandering in elektrische geleidbaarheid van een elektrolyt of in de permittiviteit van een polymeer.
De methode is niet van toepassing op producten die zijn bewaard onder het vriespunt (gelijk aan de temperatuur waarbij ijskristallen in het product verschijnen), noch op producten die overeenkomen met een water-in-vet-emulsie, noch op kristalproducten zoals suikers, zout of mineralen. Voor producten die vluchtige verbindingen bevatten, zoals alcoholen, kunnen specifieke aanpassingen aan de apparatuur nodig zijn om de methode toe te passen.

Voor het meten van het vocht in voedsel is niet alleen de absolute vochtigheid van belang, maar ook het aandeel ongebonden water. In feite beïnvloedt het aandeel ongebonden water de groei van micro-organismen en bacteriën en kan het dus zowel de houdbaarheid als de algehele kwaliteit van het product beïnvloeden. Hoe lager de AW-waarde hoe slechter micro-organismen zich kunnen ontwikkelen.

Het AW-spectrum loopt van 0 tot 1. Een AW-waarde van 0 geeft aan dat er geen vrij/ongebonden water in het product aanwezig is. Zuiver water heeft een AW-waarde van 1.

De formule voor het berekenen van de Aw-waarde is als volgt: relatieve vochtigheid / 100%.

De AW-waarde meetkamer bepaalt snel en nauwkeurig de AW-waarde van Kruiden en specerijen, Bakkerij producten, Vlees en vis, Vleesvervangers, Insecten, Zuivelproducten, Pet food, Granulaat, Gedroogd fruit, meel en vele andere voedingsmiddelen. Naast voedingsmiddelen kunnen ook plastic korrels en soortgelijke materialen worden gemeten.

Een groot voordeel van de Aw-waardebepaling is dat er niet voor elk afzonderlijk testmateriaal gekalibreerd hoeft te worden. Dit bespaart kosten en maakt snel testen van verschillende soorten monsters mogelijk zonder instellingen te hoeven wijzigen.

De AW-waarde wordt weergegeven op het RH2-display zodra er een vochtbalans in de meetkamer is vastgesteld. Het evenwicht regelt sneller als de temperatuurverschillen tussen het monster, de meetkamer en de omgeving kleiner zijn.
Over het algemeen duurt de aanpassing 5 tot 60 minuten, bovendien afhankelijk van het type materiaal dat moet worden gemeten.

De op deze pagina getoonde AW-waardesensor is alleen te gebruiken in combinatie met een RH2 vochtmeter.

N.B .: De AW-kamer kan niet worden gebruikt voor Sappen, Zuren en Alcoholhoudende producten!


Kenmerken
  • Meting van grote monsters snel mogelijk
  • Geen kalibratie vereist voor elk afzonderlijk testitem
  • De AW-waarde is een uitstekende indicator voor de houdbaarheid van voedingsmiddelen

Leveromvang

Specificaties
Meetbereik:0,03 - 0,98 AW-waarde
Resolutie:0,001 AW
Gekalibreerde meetbereik:0,10 - 0,80 AW ± 0,01 AW
0,00 - 0,10 and 0,80 - 0,98 ± 0,04 AW
Temperatuur weergaveWisselbaar: °C of °F
Relatieve vochtigheid:0-100% RH, resolutie 0,1 g / m³
Absolute vochtigheid0 - 130 g / m³, resolutie 0.1 g / m³
Dauwpunt:-55 ° C to + 60 ° C, resolutie 0,1 °C

Accessoires

Nu bestellen
Product

Product
Prijs
Aantal
137676
RH2-AW-KIT - Water Activity Meter with glass measuring chamber
€ 1.798,00 
 
Accessories

Product
Prijs
Aantal
137602
RH2 - Relative Humidity Meter RH2 without Probe, without case
€ 326,00 
135945
RH2-AW - Activiteit van water meetunit
€ 1.472,00 
139162
RH2-AW-AL - Activity of water Aluminium measuring chamber
€ 1.510,00 
132022
Kalibratiecertificaat - Fabriekskalibratiecertificaat voor vochtigheidsmeters
€ 141,00 
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. en exclusief handelings- en verzendkosten.
Beschikbaarheid: Beschikbaar: 1 - 3 dagen, Levertijd: 1 - 3 weken, speciale bestelling aanvraag

\n