RH2-AW Aw-waarde / activiteit van water meetkamer
De Aw-waarde of wateractiviteitswaarde is een indicator voor het ongebonden watergehalte in producten en met name voedingsmiddelen.
Voor het meten van het vocht in voedsel is niet alleen de absolute vochtigheid van belang, maar ook het aandeel ongebonden water. In feite beïnvloedt het aandeel ongebonden water de groei van micro-organismen en bacteriën en kan het dus zowel de houdbaarheid als de algehele kwaliteit van het product beïnvloeden.
De formule voor het berekenen van de Aw-waarde is als volgt: relatieve vochtigheid / 100%.
De AW-waarde meetkamer bepaalt snel en nauwkeurig de AW-waarde van zout, kruiden, granulaat, gedroogd fruit, meel en vele andere voedingsmiddelen. Naast voedingsmiddelen kunnen ook plastic korrels en soortgelijke materialen worden gemeten.
Een groot voordeel van de Aw-waardebepaling is dat er niet voor elk afzonderlijk testmateriaal gekalibreerd hoeft te worden. Dit bespaart kosten en maakt snel testen van verschillende soorten monsters mogelijk zonder instellingen te hoeven wijzigen.
De AW-waarde wordt weergegeven op het RH2-display zodra er een vochtbalans in de meetkamer is vastgesteld. Het evenwicht regelt sneller als de temperatuurverschillen tussen het monster, de meetkamer en de omgeving kleiner zijn.
Over het algemeen duurt de aanpassing 5 tot 60 minuten, bovendien afhankelijk van het type materiaal dat moet worden gemeten.
De op deze pagina getoonde AW-waardesensor is alleen te gebruiken in combinatie met een RH2 vochtmeter.
N.B .: De AW-kamer kan niet worden gebruikt voor Sappen, Zuren en Alcoholhoudende producten!
Meetbereik: | 0,03 - 0,99 AW-waarde |
Resolutie: | 0,001 AW |
Gekalibreerde meetbereik: | 0,10 - 0,80 AW ± 0,01 AW 0,00 - 0,10 and 0,80 - 0,98 ± 0,04 AW |
Temperatuur weergave | Wisselbaar: °C of °F |
Relatieve vochtigheid: | 0-100% RH, resolutie 0,1 g / m³ |
Absolute vochtigheid | 0 - 130 g / m³, resolutie 0.1 g / m³ |
Dauwpunt: | -55 ° C to + 60 ° C, resolutie 0,1 °C |