Toon alle producten
Contact 
Contact
Checkline Europe

Boutspanningsmeters


Boutpanningsmeters zijn het ultieme middel om boutverbindingen te controleren en beheren over tijd. De boutspanninsgmeters zijn inzetbaar bij alle types boutverbindingen en benodigen meestal geen extra bewerking op de standaard gebruikte bouten.

Boutspanning wordt bepaald door het ultrasoon meten van de boutlengte van de boutverbinding op verschillende tijdstippen. Doordat de nulwaarde (geen load) als referentie wordt opgeslagen, kan er altijd worden bepaald wat de verlenging is. Dit kan zijn direct na het aandraaien van de verbindingen of na een paar dagen/weken/jaren. Hierdoor krijgt elke bout zijn eigen identiteit en kan individueel worden gevolgd.

De gemeten verlenging kan dan worden weergegeven in procentuele boutverlenging ofwel worden omgerekend naar een werkelijke boutspanning (load) in bijvoorbeeld kN. De boutspanningsmeters hebben vele functies om de uiteindelijke weergave in kN zo nauwkeurig mogelijk te maken. Daarnaast zijn ze voorzien van een omvangrijk geheugen om de meetwaarden inclusief A-scan op te slaan.

Checkline Europe biedt vele mogelijkheden om u te ondersteunen in de aanschaf van deze apparatuur en biedt daarnaast ook training van uw personeel aan.TI-MAX MiniMax Boutspanningsmeter

TI-MAX MiniMax Boutspanningsmeter
  • Bout Spanning Meter
  • De eerste betaalbare ultrasone meter voor het meten van boutspanning
  • Controleer uw bevestigingen effectief gedurende de levensduur

MAX-II Ultrasone Boutspanningsmeter

MAX-II Ultrasone Boutspanningsmeter
  • Bout Spanning Meter
  • De Max-II Boutspanningsmeter stelt u in staat om boutverbindingen zeer nauwkeurig te controleren
  • Stelt u in staat om op bepaalde tijdstippen een nieuwe meting uit te voeren, en de kwaliteit van uw boutverbindingen over een langere tijdsperiode te controleren